Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

12/1/2012

Πέρα από τη ποιότητα υπάρχει και η ποσότητα. Μήπως το έχετε παρακάνει με τη μερίδα σας; Έχει αποδειχτεί ότι ένα άτομο μπορεί να αυξήσει χωρίς να το καταλάβει έως και 30% τη ποσότητα του φαγητού που θεωρεί ως μερίδα, μέσα σε μόλις 3 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το «ένα πιάτο φαγητό» εύκολα μπορεί να γίνει και ενάμιση αρκεί κάθε φορά να προσθέτει 1-2 πιρουνιές φαγητό. Σίγουρα δεν είναι λύση να κυκλοφορείτε με τη ζυγαριά ή να ζυγίζετε διαρκώς την κάθε ποσότητα φαγητού. Καλό είναι όμως να μετράτε τη ποσότητα που βάζετε στο πιάτο σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι θα μπορείτε να έχετε μια εικόνα του πόσο τρώτε και να διορθώνετε έγκαιρα παρεκκλίσεις προς τα πάνω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου