Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

17/3/12

Σαλάτα αλλά τι σαλάτα; Για πολλούς η σαλάτα έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται αγγουροντομάτα και πέρα από αυτήν αρνούνται να δοκιμάσουν οποιοδήποτε άλλο λαχανικό. Γευστικά αυτή η μονοτονία κουράζει και καταλήγει πάντα στην εξαφάνιση της σαλάτας από το τραπέζι. Η ποικιλία των λαχανικών εξασφαλίζει ποικιλία στη γεύση και στα θρεπτικά συστατικά. 

Προσθέτοντας πράσινα σκουρόχρωμα λαχανικά αυξάνεται το φολικό οξύ και η βιταμίνη c που περιέχεται στο πιάτο σας.

Τα πολλά χρώματα στη σαλάτα πέρα από ένα ευχάριστο οπτικό και γευστικό αποτέλεσμα, σημαίνουν και ποικιλία φυτοχημικών συστατικών με πολλαπλές προστατευτικές δράσεις για την υγεία του ανθρώπου.
Μην διστάσετε λοιπόν να πειραματιστείτε με πολλά και διαφορετικά λαχανικά, ωμά ή βραστά, ψιλοκομμένα ή ολόκληρα. Οι γεύσεις τους θα σας συναρπάσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου