Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

20/3/12

«-Και τι βάζεις μέσα στη σαλάτα; -Τον πατέρα μου και την μάνα μου μέσα βάζω...» Αυτό θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι, μια παράφραση της Ελληνικής κλασσικής πια διαφήμισης κινητής τηλεφωνίας. Θα έπρεπε... γιατί στην πραγματικότητα η σαλάτα των πιο πολλών είναι ένα μονότονο θέμα με επαναλαμβανόμενο αντικείμενο. Ντομάτα αγγούρι άντε και πιπεριά, λάχανο καρότο λεμόνι, μαρούλι κρεμμυδάκι, άνηθος η τρίτη επιλογή.
Και μετά το χάος με τα διάφορα ξενόφερτα και μη «σαλατικά» συστατικά, όπως κοτόπουλο, τόνος, αυγό, σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα και οι θερμίδες, λόγο λιπαρών, τραβούν την ανηφόρα.
Και όμως πέρα από τα λιπαρά που σκεπάζουν τη γεύση των λαχανικών και κρύβουν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους, μπορούμε να παίξουμε με ξηρούς καρπούς, φρούτα, σπόρους, καρυκεύματα, μυρωδικά και μέλι. Εύκολα και απλά θα μπορέσετε να διώξετε το αλάτι από τη σαλάτα σας και να μειώσετε σημαντικά το ελαιόλαδο.
Μπορεί τη σαλάτα να μην την φάει η Μαντόνα, όμως σίγουρα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε και να συντηρήσετε κορμί κολόνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου