Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ημερολόγιο δίαιτας 26/6/2012

Ημερολόγιο δίαιτας 26/6/2012

Σε μια προσπάθεια διαχείρισης του σωματικού βάρους , ο ψυχολογική υποστήριξη είναι πολλές φορές το πιο σημαντικό κομμάτι, ίσως και αυτό που γέρνει αποφασιστικά τη πλάστιγγα προς την επιτυχία. Πάνω σε αυτή την υποστήριξη βασίστηκαν πολλά δημοφιλή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προγράμματα και σχήματα διατροφής. Άλλα είχαν μεγαλύτερη και άλλα μικρότερη επιτυχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν τα Weight Watchers τα οποία χιλιάδες Ελληνίδες είχαν επισκεφτεί και είχαν προσπαθήσει με μικρή ή μεγάλη επιτυχία να αδυνατίσουν. Η αλλαγή της νομοθεσία όμως που επέβαλε ένα επιστημονικό τρόπο λειτουργίας οδήγησε στο κλείσιμό τους μιας και σε κανένα από τα κέντρα Weight Watchers που υπήρχαν στην Ελλάδα δεν είχε πτυχιούχο διαιτολόγο.

Κάτι αντίστοιχο ξεκινάει πάλι στη χώρα μας. Διάφοροι σύλλογοι/όμιλοι διατροφικής υποστήριξης. Όπου καλούνται άτομα με πρόβλημα βάρους για να τους γίνει δωρεάν λιπομέτρηση και αξιολόγηση του σωματικού τους βάρους αλλά και της διατροφικής τους κατάστασης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα μέλη των συλλόγων/ ομίλων μεταξύ τους να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει ψυχολογικά το ένα το άλλο στην δύσκολη πορεία προς την επίτευξη του στόχου, της απώλειας των κιλών! Πόσο ευγενικό και όμορφο είναι!
Και όμως! Είναι μια καλοστημένη εξαπάτηση και παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού! Μια όμορφα στημένη παγίδα προσέλκυσης ανυποψίαστων πελατών που πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από δήθεν ειδικούς, που μοναδικό τους στόχο έχουν να τους οδηγήσουν στην προμήθεια συγκεκριμένων σκευασμάτων! Άτομα ανειδίκευτα με ανύπαρκτες γνώσεις σε διατροφή και οτιδήποτε σχετίζεται με το ανθρώπινο σώμα και την υγεία κάνουν λιπομετρήσεις και «εκτιμούν» αυθαίρετα πόσα κιλά πρέπει κάποιος να χάσει χωρίς να μπορούν να συνεκτιμήσουν την γενική αλλά και την κλινική κατάσταση του ατόμου.
Με μοναδικό εγχειρίδιο γνώσης ένα φυλλάδιο λειτουργίας μιας συσκευής, μια σειρά ενημερωτικών μαθημάτων πώλησης προϊόντων και με απίστευτη υποκρισία, κάποιοι «καλοί Σαμαρείτες» εκμεταλλεύονται την επιθυμία των συνανθρώπων μας να χάσουν κιλά και επενδύουν στην προσπάθειά τους προφασιζόμενοι ότι ενδιαφέρονται, ενώ στην πραγματικότητα στήνουν παγίδα εξαπάτησης και προώθησης προϊόντων.
Μην αρκείστε απλά σε μια καλή πρόθεση . Αναζητήστε λοιπόν τον ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών που θα σας εξασφαλίσει ότι τουλάχιστον ο άνθρωπος με το οποίο μοιράζεστε τα προσωπικά σας δεδομένα, είναι σε θέση να τα αξιολογήσει. Για να μην βρεθείτε στη δύσκολη θέση να απαντήσετε στο ερώτημα.. «Μα καλά, είδες το τυράκι και δεν είδες τη φάκα;»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου