Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

9/2/2012

Μπορεί η ρουτίνα να σας βοηθήσει να έχουν κάθε μέρα τα παιδιά σας πρωινό, αλλά η αυτό μπορεί να καταντήσει μονότονο και βαρετό. Και επειδή δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την βαρεμάρα αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει. Μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδυασμούς έχοντας κατά νου ότι το πρωινό αποτελεί βασική πηγή ενέργειας και πρέπει να συμπεριλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα θρεπτικών συστατικών.
3 βασικά συστατικά: Γαλακτοκομικό. Δημητριακά/ψωμί, Φρούτο/χυμό. Φροντίστε λοιπόν να έχετε εναλλακτικές λύσεις για το κάθε ένα από αυτά για να μπορείτε να λύσετε τα χέρια σας και να ξεπεράστε το σκόπελο της ανίας.
  • Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά ή 2-3 λεπτές φέτες τυρί μπορούν να αντικαταστήσουν το ένα ποτήρι γάλα.
  • 1-2 λεπτές φέτες ψωμί ή 2-3 μικρά κράκερς ή 2-3 φρυγανιές έ 2 μικρά παξιμαδάκια (όλα ολικής άλεσης) μπορούν να αντικαταστήσουν τις 4-5 κουταλιές δημητριακών ολικής άλεσης. Για τα δημητριακά ειδικότερα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις σε γεύσεις.
  • Και φυσικά φυσικό χυμό (ελάχιστα αραιωμένο αν θέλετε) ή ένα φρούτο ψιλοκομμένο μέσα στο μπολ με τα δημητριακά ή το γιαούρτι. Δοκιμάστε και αποξηραμένα φρούτα αν θέλετε.
Και φυσικά ΠΑΝΤΑ ένα ποτήρι νερό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου