Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

15/2/2012

Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να πετάμε φαγητό. Μπορούμε όμως με έξυπνο τρόπο να το διαχειριστούμε και να το αξιοποιήσουμε. Κάτι που περίσσεψε από το μεσημέρι μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό.
Για παράδειγμα το μπαγιάτικο ψωμί φρυγανισμένο με μια φέτα τυρί μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή. Το ίδιο το ψωμί πάλι φρυγανισμένο με λίγη μαργαρίνη και μέλι, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό και θρεπτικό συνδυασμό όταν καταναλωθεί μαζί με λίγο γάλα.
Οι σπιτικές πίτες και ειδικότερα οι χορτόπιτες και οι τυρόπιτες μπορούν να αποτελέσουν μια άριστη επιλογή για πρωινό. Προσέξτε πόσο λάδι βάζετε και πόσο λιπαρό είναι το τυρί που χρησιμοποιείται. Δύο μικρά κομμάτια πίτας (εφόσον περιέχει τυρί) και μισό ποτήρι γάλα είναι ότι πρέπει.
Ακόμα και το μαγειρεμένο κρέας μπορεί να αποτελέσει τη γέμιση για μια ωραία θρεπτική επιλογή για το πρωί. Δείτε την συνταγή της κρεατόπιτας για παιδιά και θα δείτε πόσο απλά 4-5 μπουκίτσες που περίσσεψαν από το φαγητό μπορεί να γίνει ένα απολαυστικό πρωινό ή κολατσιό στο σχολείο.

Και να θυμάστε το σημαντικό για τα παιδιά αλλά και για όλους είναι να υπάρχει πρωινό!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου