Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

11/2/2012

Δεν θέλει το μικρό σας να φάει πρωινό; Μην προσπαθείτε άδικα να το πιέσετε. Η πίεση σας μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Προσπαθήστε να κατανοήσετε για ποιο λόγο δεν θέλει να πάρει πρωινό. Είτε έχει ξυπνήσει αργά, είτε το φαγητό δεν του αρέσει. Είτε αντιδρά σε κάποια άλλη απαίτησή σας, είτε λειτουργεί ανταγωνιστικά στα άλλα του αδέρφια.

Σε κάθε από τις παραπάνω περιπτώσεις υπάρχει ένας εντελώς διαφορετικός χειρισμός που σαν στόχο έχει να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα και όχι το τελικό αποτέλεσμα. Αν στόχος σας είναι να μάθει να τρώει πρωινό τότε σίγουρα θα πρέπει να επιμείνετε στην καθημερινή του παρουσία στο τραπέζι. Το ότι δεν θέλει για τον οποιοδήποτε λόγο να πάρει πρωινό δεν σημαίνει ότι χρόνος του αποδεσμεύεται και ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Το αντίθετο! Η παρουσία του στο τραπέζι είναι υποχρεωτική ακόμα και όταν δεν ακουμπά το πιάτο του.

Ο χρόνος είναι με το μέρος σας! Αργά ή γρήγορα θα σας ακολουθήσει σε αυτή την τόσο απαραίτητη καθημερινή διατροφική συνήθεια. Αρκεί να εντοπίσετε και να λύσετε το πραγματικό πρόβλημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου