Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

16/3/12

Το ότι τα λαχανικά είναι πολύτιμος σύμμαχος στην διατροφή του ανθρώπου και άριστος σύμμαχος στην υγεία του, έχει καλά τεκμηριωθεί και θεμελιωθεί στην επιστήμη της διατροφής. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων. Για πολλούς η σαλάτα, και ειδικότερα στο εστιατόριο, είναι περίπου διακοσμητική. Σχεδόν πάντα την παραγγέλνουν συμβατικά και πολλές φορές προτιμούν να ακυρώσουν την παραγγελία της αντί για ένα ορεκτικό. Άλλες πάλι φορές παραγγέλνουν όχι με βάση την εποχικότητα των λαχανικών, αλλά την πολυπλοκότητα του περιεχομένου και την σάλτσα που την περιλούζει.
Έτσι απλά, ένα θρεπτικό και απαραίτητο γεύμα, μετατρέπεται σε διατροφική βόμβα. Το θετικό πλούσιο περιεχόμενο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά, ακυρώνεται από τα αυξημένα λιπαρά (πολλές φορές κορεσμένα), το υπερβολικό αλάτι και τις κρυμμένες θερμίδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου