Για πολλούς η κατανάλωση του γάλακτος είναι πρακτικά αδύνατη μιας και η έλλειψη ενός ενζύμου της λακτάσης δεν επιτρέπει στον οργανισμό μας να πέψει τον υδατάνθρακα λακτόζη που περιέχεται μέσα στο γάλα. Τα φουσκώματα στο έντερο και τα αέρια είναι η συνηθισμένη αντίδραση στην κατανάλωση γάλακτος. Γιατί όμως το τυρί ή το γιαούρτι δεν έχουν παρόμοια επίδραση στον οργανισμό; Γιατί απλά το έργο της της λακτάσης το έχουν αναλάβει οι μικροοργανισμοί που ζυμώνουν το γάλα και το μετατρέπουν σε γιαούρτι ή τυρί. Στη ν αγορά κυκλοφορούν γάλατα με χαμηλό ποσοστό λακτόζης.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου